Site-ul www.herbalife.ro folosește mai multe tipuri de fișiere cookie. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptarea de către dumneavoastră a Politica privind fișierele cookie. Politica privind fișierele cookie »

9 idei de obiceiuri alimentare pe care le poţi schimba

Print
9 Easy Food Swaps to Make Your Diet Healthier

Vrei să ai o dietă mai sănătoasă, dar pur şi simplu nu ştii de unde să începi? Câteva schimbări în obiceiurile alimentare vor da un nou avânt dietei tale.

Shake proteic în loc de bolul cu cereale. Un bol de cereale cu lapte este uşor şi simplu de pregătit, însă poţi să obţii şi mai mulţi nutrienţi dintr-un shake proteic, la fel de uşor de pregătit.

De ce este mai bun: un shake proteic cu pudră proteică, lapte sau lapte de soia şi fructe îţi oferă mai multe proteine; astfel, masa va fi mai săţioasă, în timp ce fructele contribuie cu vitamine, minerale şi fibre. Şi cum o să bei laptele – pentru că nu va mai rămâne pe fundul bolului cu cereale – vei avea şi un bun aport de calciu.

Iaurt simplu şi fructe, în loc de varianta amestecată. Iaurtul cu fructe deja integrate nu are prea multe fructe; în schimb, are zahăr. Chiar nu durează mult să tai câteva fructe proaspete, să le pui într-un iaurt simplu şi să îl asezonezi cu puţină miere sau sirop de arţar. Sau bagă fructe congelate la microunde timp de un minut, apoi amestecă-le în iaurt.

De ce este mai bun: Consumi mai multe fructe (şi mai multe fibre), mai multe proteine şi mai puţin zahăr.

Salată de spanac, în loc de salata verde. Verdeţurile sunt bune, însă unele dintre acestea – ca spanacul – sunt chiar vedete. În loc de salată verde, încearcă să foloseşti frunzele de spanac.

De ce sunt mai bune: o porţie de spanac conţine de trei ori mai mult potasiu, calciu şi vitamina C, şi cu 50% mai multă vitamina A, decât o porţie de salată verde.

Fasole, în loc de orez sau paste. Compuşii cu amidon din orezul alb sau pastele normale nu conţin vitaminele, mineralele şi fibrele pe care le au cerealele integrale. Orezul brun sau pastele din cereale integrale ar fi mai bune, însă o porţie de fasole are un aport nutritiv şi mai bun.

Boabe de soia, în loc de chipsuri. Când ai poftă de o gustare, încearcă boabele de soia, în loc de chipsurile sărate. Caută la supermarket pungi cu boabe de soia în păstaie, îngheţate – după ce le-ai scufundat cinci minute în apă fierbinte, sunt gata.

De ce sunt mai bune:jumătate de cană de boabe de soia (cam cât o minge de tenis) conţine cam 9g de fibre, 11g de proteine şi aproximativ 10% din necesarul zilnic de vitamina C şi fier – toate cu doar 120 de calorii. Arată-mi ce chipsuri îţi oferă asta! Apoi, îţi ia ceva timp să scoţi boabele din păstaie, aşa că ritmul cu care mănânci va scădea şi el.

Somon în conservă, în loc de ton în conservă. Nu mă înţelege greşit, tonul în conservă este un aliment excelent şi, fără îndoială, unul din cele mai uşoare moduri prin care poţi să introduci mai mult peşte în alimentaţie. Însă somonul în conservă (care poate fi folosit uşor în toate reţetele care menţionau tonul) aduce avantaje nutritive, pentru că are mai multe grăsimi sănătoase.

De ce este mai bun: somonul sălbatic (şi cam tot cel din conservă aşa este) are un conţinut mai mare de acizi graşi Omega 3 decât cel din crescătorii. Cum este un peşte mai gras, o porţie de somon conţine dublul cantităţii de acizi graşi Omega 3 pe care o vei găsi în ton.

Avocado în loc de maioneză sau alte grăsimi. Avocado-ul poate fi un înlocuitor foarte bun pentru grăsimile mai puţin sănătoase folosite în diferite feluri de mâncare. Mie îmi place să îl folosesc pentru a înlocui maioneza pe care o pun în salata de ton (sau somon!). Avocado-ul pasat poate fi folosit în loc de sosuri grase – e minunat cu legume proaspete sau ca dressing pentru peşte sau pui la grătar.

De ce este mai bun: avocado-ul este o sursă foarte bună de acizi graşi monosaturaţi – similar cu ce găsim în alte surse de grăsimi sănătoase, ca uleiul de măsline sau nuci.

Fructe de pădure în loc de suc de portocale. Dacă vrei să introduci mai multe fructe în alimentaţie, fructele întregi sunt cea mai bună variantă. Caloriile din sucul de fructe se pot depune rapid, iar sucul nu are cum să-ţi dea senzaţia de sațietate.

De ce sunt mai bune: datorită fibrelor, fructele întregi sunt mai săţioase decât sucul de fructe, iar fructele de pădure au cel mai ridicat conţinut de fibre. Cele 50 de calorii, cât are o porţie de zmeură, îţi oferă 7g de fibre.

Hamburger vegetal, în loc de carne de vită. Dacă hamburgerul cu vită este element de bază în alimentaţia ta, încearcă varianta aceasta – alege un hamburger vegetal, cu proteine din soia sau fasole. Când acesta este pus peste salată, sau într-o chiflă integrală, cu multă ceapă, salată verde şi roşii, sunt un înlocuitor destul de bun al variantei tradiţionale.

De ce este mai bun: obţii proteinele din plante, ceea ce înseamnă mai puţine grăsimi decât ai fi obţinut din carnea de vită.


Editat de Susan Bowerman, expertul în nutriție al Herbalife și dietetician autorizat.


ro-RO | 21.01.2018 18:06:42 | NAMP2HLASPX03