Împrospătează-ți condiția fizică

Print
th-running-person

 

Chiar și cea mai bine echipată și modernă sală de gimnastică nu poate să înlocuiască efortul în aer liber.

Poate că ai făcut antrenamentul de iarnă în sala de gimnastică. Sau poate motivația s-a prăbușit în frig ... dar ești gata să reiei ritmul. Oriunde te afli, de ce să nu ieși afară în această primăvară?

Dacă îți legi șireturile și ieși în natură vei avea parte de multe beneficii pentru sănătate. Experții sugerează că, în comparație cu exercițiile în interior, mișcarea în aer liber crește senzația de revitalizare, energie și bunăstare mentală. În același timp, diminuează tensiunea, confuzia, furia și depresia. *

De asemenea, ai mai multe șanse să repeți antrenamentele în aer liber. Știm ca exercițiile eliberează endorfine, adrenalină, serotonină si dopamină. Hormonii "fericirii" care se combină pentru a ne face să ne simțim bine. Adaugă cer albastru strălucitor și o anumită zonă rurală și vei obține un peisaj natural în care vei dori să revii. Totul pentru a te ajuta să rămâi motivat, să respecți rutina și să îți atingi obiectivele.

Dar nu toată lumea are un spațiu verde prietenos pentru exerciții fizice. Vremea de primăvară nu este întotdeauna perfectă. Deci, dacă nu poți ieși afară, este minunat pentru minte și pentru corp dacă rămâi activ în interior. Și de ce să nu îți împrospătezi rutina cu noi exerciții, cu echipamente diferite sau cu o activitate sportivă pe care nu ai mai făcut-o vreodată?

 

* Centrul National de Informația Biotehnologiei, "Participarea la activitatea fizică în mediul natural în aer liber are un efect mai mare asupra bunăstării fizice si mentale decât activitatea fizica in interior? O revizuire sistematică."

 ro-RO | 24.08.2019 08:45:33 | NAMP2HLASPX04